Europa kommer til Trøndelag

Den 7.-10. mai arrangeres Europadagene for første gang i Trondheim. I en kronikk publisert i Adresseavisen forteller EUs ambassadør til Norge, Thierry Béchet, og vår daglige leder, Heidi Fossland, hva dagene skal legge til rette for.

Trøndelag samarbeider tett med Europa på mange områder. Norges avtaler med EU gir norske aktører mulighet til å operere fritt i EUs indre marked, og over 75 prosent av vår eksport går til EUs medlemsland. I tillegg gir EØS-avtalen oss mulighet til å delta i flere av EUs programmer. Av disse er Kreativt Europa, Horisont 2020 og Erasmus+ særlig populære. For å sikre videre suksess innenfor programmene, bør Trøndelag begynne å forberede seg på EUs neste programperiode allerede nå. Dette vil det være mulighet til under Europadagene.

Du kan lese mer om Europadagene ved å følge denne lenken.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Spennende nyheter rett i innboksen