Trøndersk kultur fikk skinne på vernissage i Brussel

Norges ambassadør til Belgia, Per S. Sjaastad, åpnet utsmykningen av Trøndelags Europakontor. Foto: Trøndelags Europakontor.

Trondheim kommune smykker ut kunst i offentlige rom. Tirsdag 8. oktober åpnet Trøndelags Europakontor dørene for et europeisk publikum, slik at de kunne få oppleve kunsten og bli kjent med kommunens kunstsatsing og betydelige samling av moderne kunst. Norges nye ambassadør til Belgia, Per Strand Sjaastad, sto for åpningen. I alt 21 kunstverk fra åtte forskjellige trønderske kunstnere er fremover å finne ved det trønderske europakontoret. Kunst fra fire menn og fire kvinner, med et aldersspenn fra 33 til 90 år smykker veggene.

Spellemannspris-vinnerne Marja Fjellheim Mortensson og Daniel Herskedal, kjent for sin vakre musikk inspirert av tradisjonell sørsamisk joik trollbandt publikum. Marja og Daniel er flotte ambassadører for regionen, og skal senere i oktober også spille på Brussels kultursenter Bozar.

I samarbeid med Oi! Trøndersk Mat og Drikke, serverte kokk Renee Fagerhøi fra bistorien Bula i Trondheim ulike retter som ga en smak fra matregionen Trøndelag. På menyen sto alt fra reinsdyrhjerter til vafler med moste bringebær fra Stjørdal.  

Kultureventet ble arrangert i samarbeid med Trondheim kommune og Trøndelag fylkeskommune, og fant sted i forbindelse med Europakommisjonens initiativ “European Week of Regions and Cities (EWRC)”, eller Regionuka som den ofte kalles. Både daglig leder Heidi Fossland, direktør for plan og næring i Trøndelag fylkeskommune Kirsten Indgjerd Værdal og rådmann for Trondheim kommune Morten Wolden delte inntrykk fra Trøndelag som en mat- og kulturregion. Regionuka er en mulighet for regioner til å vise beslutningstakere i Europa hva de mener er viktig, og nettopp kultur er viktig for Trøndelag.

– Vi er derfor svært fornøyde med at sentrale EU-byråkrater og representanter fra andre europeiske regioner fikk oppleve en smak av Trøndelag, med både mat, kunst og musikk, konkluderer daglig leder ved Trøndelags Europakontor, Heidi Fossland. Gjestene likte seg så godt at arrangementet strakk lengre i tid utover kvelden enn forventet. Det er et veldig godt tegn!

Marja F. Mortensson og Daniel Herskedal sørget for å sette stemningen med sin vakre musikk. Foto: Trøndelags Europakontor.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Spennende nyheter rett i innboksen