Går inn i 2020 med nye krefter ved kontoret

Amalie Dalland Senneset er ny trainee ved Trøndelags Europakontor frå og med januar 2020. Foto: Trøndelags Europakontor.

Amalie har ein bachelorgrad i sosialantropologi frå NTNU og ein mastergrad i global utvikling og planlegging frå Universitet i Agder. Masteroppgåva hennar omhandla kvinners rolle i post-konflikt samfunn i Bogota, Colombia, der UD og Noreg har vore med som aktiv bidragsytar i fredsforhandlingane. Ho har erfaring frå Nicaragua og Argentina, gjennom studier og i arbeidsutveksling i Colombia gjennom Norec (tidlegare Fredskoprset).

I heimlandet har ho delteke i integreringsarbeid gjennom Røde Kors, CISV og Redd Barna. Engasjementet for desse nye som kom til Noreg, gjorde at ho valte å ha vere praktikant i Flyktinghjelpen (NRC). I denne rolla arbeida ho med interne granskinger globalt i NRC.

Vidare håper Amalie å få utforske det arbeidet som Trøndelags Europakontor gjer innanfor by og regional utvikling. Dette inneberer spesielt å utforske korleis trøndelagsregionen arbeider med å kartlegge og utnytte muligheter for europeisk samarbeid. Etter å ha vore på kontoret i Brussel i eit par veke, er det spesielt det arbeidet knytt opp mot bioøkonomi, men og dei kommande Europadagane som står i fokus. – Korleis trønderske aktører tek nytte av Erasmus-programmet er også svært spennande, seier Amalie engasjert.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Spennende nyheter rett i innboksen