Webinar: Trøndelag + Verdens største forsknings- og innovasjonsprogram Horisont = Økt innovasjonskraft!

Trøndelags Europakontor inviterer til webinaret Trøndelag + Verdens største forsknings- og innovasjonsprogram Horisont = Økt innovasjonskraft! Tirsdag 26. Mai kl. 10.00-10.30

Horisontprogrammet er åpent for norske bedrifter og organisasjoner, og webinaret er for deg som jobber i offentlig sektor, er en del av et forskningsmiljø eller er ansatt i en nytenkende og fremoverlent bedrift som ser mot Europa. Trøndelag er den femtende mest innovative regionen i Europa, av 238 europeiske regioner. Trøndelags Europakontor ønsker å mobilisere en større bredde av trønderske aktører inn i Horisont-programmet. Vi jobber med å gjøre programmet kjent hos flere i regionen, mobilisere til deltakelse samt å koble trønderske interesser med europeiske partnere. 

Horisont 2020 og kommende Horisont Europa finansierer forsknings- og innovasjonsprosjekt  for å bedre konkurransekraften, sikre økonomisk vekst og løse store samfunnsutfordringer i Europa. For å lykkes kreves det samarbeid på tvers av sektorer og fagfelt. Ved å delta inn i Horisont-programmet kan du få finansiering til å realisere et prosjekt, bidra til kompetanseutvikling i egen organisasjon/by/region, det bidrar til godt omdømme og du kan få et større faglig nettverk. Dette kan spesielt ha positive ringvirkninger for lokalt nærings- og samfunnsliv. 

Samtalen vil bli ledet av Heidi Fossland, daglig leder i Trøndelags Europakontor. Med oss inn i samtalen for å belyse muligheter framover og erfaring med deltakelse i Horisont prosjekt har vi leder av kunnskapskontoret i Brussel Tor Ivar Eikaas, mens Kommunedirektør i Trondheim kommune Morten Wolden som vil dele erfaringer fra et Horisont finansiert smartby prosjekt +CityxChange, finansiert av Horisont. I prosjektet testes ut bærekraftige energisystem, der overskuddsenergi fra bygninger og industri distribueres videre eller lagres etter behov. Christina Wår Hanssen fra Sintef vil ta opp erfaringer med Trøndelag som en testarena for innovasjon, men også deres ønske om å få med en større bredde av trønderske aktører. TrønderEnergi med Bernhard Kvaal vil dele deres erfaringer som bedrift knyttet til Horisont prosjekt, med spesiell vekt på alt de får igjen ved å delta. 

Meld deg på her: Trøndelag + Verdens største forsknings- og innovasjonsprogram Horisont = Økt innovasjonskraft!

Før webinaret kan du lese Trøndelags Europakontor sin brosjyre “Horisont for nybegynnere”. Her finner du tips og triks for deg som ønsker å utforske nærmere deltakelse i verdens største forsknings- og innovasjonsprogram. 

Ta en titt på vårt kommende webinarprogram for våren 2020. Del gjerne programmet med andre som kan ha nytte av denne informasjonen.

Oppdatert program våren 2020

Trøndelag + Verdens største forsknings- og innovasjonsprogram Horisont = Økt innovasjonskraft! 26/05 kl. 10:00 – 10:30 

Hvilke muligheter ligger det i å delta i EUs Horisont-program? I samtale med  trønderske aktører med erfaring fra programmet ser vi nærmere på hvordan en kan dra nytte av deltakelse. 

Med paneldeltakere Morten Wolden, Kommunedirektør i Trondheim kommune, Christina Wår Hanssen, EU rådgiver i SINTEF og Bernhard Kvaal senior-prosjektleder i teknologienheten hos TrønderEnergi.

For påmelding trykk her.
Bærekraftig transport – Europeisk innovasjon og kunnskapsbygging som vei til trøndersk transportutvikling 09/06 kl.10:00 – 10:30 

Under dette webinaret ser nærmere på hvordan utvikle en bærekraftig godstransport i Trøndelag, og hva et europeisk samarbeid kan bety. Vi vil også se på Trøndelags potensiale til å delta inn i EUs kunnskapsbygging innen mobiltetsområdet samt de kommende Horisont-utlysningene. 

Med Beate Kvamstad-Lervold, spesialrådgiver i SINTEF Ocean og leder SINTEFs konsernsatsing på mobilitet, Erlend Solem Fylkesdirektør for samferdsel i Trøndelag Fylkeskommune og Knut Thomas Kusslid, Havnedirektør i Trondheim Havn. 

For påmelding trykk her.
Hvorfor bør det tenkes europeisk for å heve sørsamisk tematikk og revitalisere det sørsamiske språket?16/06 kl. 10:00 – 10.30 

Hvordan styrke utviklingen av sørsamisk språk og kultur i 2020, og ligger det muligheter i å bringe sørsamisk tematikk til Europa og Brussel? 

Med professor ved Nord Universitet og musiker Frode Fjellheim, musiker Marja Mortensson og utdanningsdirektør for Fylkesmannen i Trøndelag Erik Stene.

For påmelding trykk her.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Spennende nyheter rett i innboksen