Webinar: Bærekraftig godstransport – Europeisk innovasjon og kunnskapsbygging som vei til trøndersk transportutvikling

Trøndelags Europakontor inviterer til webinaret Bærekraftig transport – Europeisk innovasjon og kunnskapsbygging som vei til trøndersk transportutvikling.

Det er ventet en enorm vekst i godstransporten fremover. Nasjonal transportplan har beregnet at veksten i godstransporten frem mot 2050 vil være på 290 millioner tonn, og at 80 % vil komme på vei. Veksten tilsvarer en 100 mil lang sammenhengende rekke lastebiler hver dag.  Samtidig vil den økte godstransporten langs vei gi økte klimagassutslipp, og skape store utfordringer med å nå klimalovens mål om et klimanøytralt Norge i 2050. Dette gir oss store samfunnsmessige utfordringer. Hvordan vi skal håndtere dette er uvisst. 

Vi deler utfordring med Europa. Nå legges en strategi for å utvikle en mer bærekraftig og smart mobilitet. Denne ventes i løpet av 2020. Jakten på løsninger starter samtidig. Allerede i september går startskuddet gjennom lansering av flere innovasjonsprosjekt i millionklassen med et spesielt fokus på grønne havner og flyplasser. I Trøndelag har vi tjuvstartet med å kartlegge vår kunnskap om feltet. Trøndelag fylkeskommune, SINTEF og NTNU har inngått en omfattende samarbeidsavtale for å få opp et kunnskapsgrunnlag som i nær fremtid, og på lengre sikt, skal løse fremtidens godsutfordringer. Er deltakelse i europeiske innovasjonsprosjekt en vei å gå for trøndersk godstransportutvikling?

Under webinaret vil du få møte flere av aktørene som deltar i jakten på nye løsninger, som Spesialrådgiver og Leder av SINTEFs konsernsatsing på mobilitet, Beate Kvamstad-Lervold, Direktør for samferdsel i Trøndelag fylkeskommune, Erlend Solem, og Havnedirektør, Knut Thomas Kusslid, fra Trondheim havn. Samtalen vil bli ledet av Heidi Fossland, daglig leder i Trøndelags Europakontor. 

Webinaret er relevant for deg som er nysgjerrig på godstransportutviklingen i Trøndelag, Norge og Europa, som jobber i transportsektoren, i varehandelen, er strateg, planlegger eller forsker.

Meld deg på her: Bærekraftig transport – Europeisk innovasjon og kunnskapsbygging som vei til trøndersk transportutvikling

Ta en titt på vårt kommende webinarprogram for våren 2020. Del gjerne programmet med andre som kan ha nytte av denne informasjonen. 

Oppdatert program våren 2020

Hvorfor bør det tenkes europeisk for å heve sørsamisk tematikk og revitalisere det sørsamiske språket? 16/06 kl. 10:00 – 10.30 

Hvordan styrke utviklingen av sørsamisk språk og kultur i 2020, og ligger det muligheter i å bringe sørsamisk tematikk til Europa og Brussel? 
Med professor ved Nord Universitet og musiker Frode Fjellheim, musiker Marja Mortensson, utdanningsdirektør for Fylkesmannen i Trøndelag Erik Stene, og Hildegunn Bjørgen fra Norges kulturråd. 

For påmelding trykk her.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Spennende nyheter rett i innboksen