Fra London til Trondheim – Ny trainee med bred internasjonal erfaring på plass ved kontoret

Frende Mathiesen Langeland starter i høst som ny trainee ved Trøndelags Europakontor.

Frende kommer rett fra London, hvor han har fullført en mastergrad i Internasjonal Business ved Hult International Business School. Ved siden av sin mastergradutdannelse har han jobbet frivillig som kommunikasjonsrådgiver for Impande Foundation Norway, en humanitær organisasjon som opererer i Sør-Afrika. Han har også jobbet som personlig assistent for gründeren Jan Vardøen, hvor han kom tett på det norske næringslivet.  

–  Jeg søkte meg til Trøndelags Europakontor mye på grunn av alt det spennende som skjer i regionen. Jeg vil beskrive Trøndelag som det mest interessante fylket i Norge med tanke på innovasjon og utvikling. Internasjonalt samarbeid er viktigere enn noen gang, og det blir veldig spennende å jobbe med EU/EØS-spørsmål som er relevante for utviklingen av trøndersk nærings- og samfunnsliv, forklarer Frende engasjert.

Frende har reist mye i studietiden, blant annet i Latin-Amerika og Afrika, og beskriver opplevelsene der som utrolig interessante. – Å reise og å oppleve andre kulturer er en utdannelse i seg selv. Du lærer så mye av bare å snakke med og forstå tankegangen til andre mennesker, når du blir en del av deres samfunn, kan Frende fortelle. Tidligere har han også bodd og jobbet i Guatemala og Mexico, blant annet som frivillig på en gård som var et lokalt kompetansesenter for bærekraftig landbruk.

–  Jeg er opptatt av de store utfordringene i verden, klimakampen, sosiale forskjeller og konfliktløsning. Jeg mener samarbeid, informasjonsutveksling og handel er nøkkelen til å løse disse utfordringene. Dette er viktigere enn på lenge ettersom man ser klare tegn til økende proteksjonisme. Hos Trøndelags Europakontor vil jeg få jobbe tett med europeiske spørsmål av betydning for Trøndelag, og dette er noe jeg finner utrolig spennende ved stillingen, oppsummerer Frende avslutningsvis.

Daglig leder ved Trøndelags Europakontor, Heidi Fossland, ønsker Frende varmt velkommen. – Frende er et solid tilskudd til kontoret, som vil kunne bistå våre medlemmer i å skape og styrke koblinger med Europa. I dette arbeidet vil hans internasjonale erfaringer og engasjement for å stimulere til transnasjonalt samarbeid utvilsomt komme til nytte.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Spennende nyheter rett i innboksen