EUs klassifiseringssystem for bærekraftig finans følges tett av Trøndelag Europakontor

Den 14. januar arrangerte Trøndelags Europakontor, i samarbeid med SpareBank 1 SMN, Norges Delegasjon til EU, Trondheim kommune, PwC Norge og SINTEF Energi, en parallellsesjon under Trøndelagsmøtet 2021. Der ble EUs klassifiseringssystem for bærekraftig finans –  EUs taksonomiforordning – diskutert. 

Klassifiseringssystemet for bærekraftig finans er et av flere tiltak EU skal implementere for å gjøre finansbransjen og næringslivet grønnere, og dermed bidra til å nå målet om klimanøytralitet innen 2050. 

Dette er et tema som virkelig er i vinden om dagen og som kommer til å ha stor betydning for næringslivet i Trøndelag i årene fremover.  Klassifiseringssystemet vil bli implementert i norsk lovverk i løpet av kort tid gjennom EØS-avtalen. Trøndelags Europakontor følger utviklingen tett og sørger for at våre medlemmer holdes informert slik at de kan være proaktive når det gjelder å tilpasse sine strukturer og operasjoner. 

For de som er interessert i å lære mer om klassifiseringssystemet har vi lagt ved noen nyttige lenker hvor det finnes mye god informasjon:

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Spennende nyheter rett i innboksen