Påmelding har åpnet for vårens digitale Lynkurs: EU og EØS på 1 – 2 – 3!

Hva gjør vi med EØS avtalen og hvordan jobber regionkontorene opp mot EU?

Dette ønsker vi å svare på. I samarbeid med KS og de andre regionskontorene i Norge kommer Lynkurs: EU og EØS på 1-2-3, til en zoom-klient nær deg. Her vil vi gi deltagere en innføring i EU-systemet, men også se spesielt på EUS grønne giv og den stadig økende digitaliseringen av samfunnet. Kurset vil, som i høst, være hel-digitalt. Det vil gå over 3 dager med varighet på 1 time hver dag:

  • 7. april 11:00 – 12:00 “Norge i Europa”
  • 8. april 11:00 – 12:00 ”EU´s grønne giv”
  • 9. april 11:00 – 12:00 ”Et digitalt Europa”

Utdypende program finner du i bunnen av i denne saken. 

Meld deg på her.

Ved registrering melder du deg automatisk på alle kursdelene, og du vil automatisk motta lenke i forkant av hver økt. Deltakelse på alle kursdatoene er ikke obligatorisk, men det anbefales for å få et helhetlig innblikk i EU/ EØS.

Du kan se tidligere webinarer og foredrag vi har holdt her, for å få en smakebit av det innholdet vi vil tilby.

Program:

Del 1: ”Norge i Europa – en innføring i Norges forhold til EU”

  •  – 

Lise Rye, professor i europeisk samtidshistorie ved NTNU og forfatter av blant annet bøkene “En kort introduksjon til EUs historie“ og “Norge i Europa” vi gi en kort men spennende introduksjon om hva EU er. Hvilke institusjoner består EU av, og hva er deres oppgaver? Hva betyr EU for Norge og hvordan blir vi påvirket av dets lover og retningslinjer?

Delta på denne interaktive, spennende sesjonen for å få svar på disse spørsmålene og muligheten til å stille egne direkte til professor Lise Rye.

 

Del 2: ”EU´s grønne giv – Hvilken betydning har det for norske regioner?”

  •  – 

EU’s grønne giv er vekststrategien som skal gjøre Europa klimanøytralt innen 2050 samtidig som det skaper økonomisk vekst. Strategien er den mest omfattende klimastrategien og vil føre til store omveltninger og omstilling, også i Norge. Hvordan går det med implementeringen, er det noen utvikling nå som det har gått et og et halvt år siden implementeringen? Hva betyr egentlig EU’s grønne giv for Norge? Og hva har EU’s grønne giv å si for tiden fremover?

Det vil være et casefokus med Marianne Haugland fra Samfunnsbedriftene.

 

Del 3: ”Et digitalt Europa”

  •  – 

EUs digitale satsning henger sammen med EUs klimasatsning. Digitaliseringen er spådd til å bli massiv og man har allerede sett praktiske eksempler i lang tid på endringene digitaliseringen av samfunnet fører med seg. Digitaliseringen vil være en nøkkel for å nå klimamålet om et klimanøytralt Europa i 2050. Samtidig får også cyber security større relevans og dette er en stor satsning hos EU.

Trond Helge Baardsen ved EFTA. Baardsen har bakgrunn som IKT og forvaltningsråd ved Norges delegasjon til EU.

Anders Lamark Tysse er Helseråd ved Norges Delegasjon til EU vil fortsette sesjonen ved å se på hvordan digitaliseringen påvirker helsesektoren. Det er store muligheter for effektivisering av helsesektoren og digitale verktøy kan gjøre at eldre kan bo hjemme lengre.

Ta del i denne interessante og interaktive sesjonen og still dine egne spørsmål direkte til ekspertene.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Spennende nyheter rett i innboksen