Trøndelags Europakontor ønsker Christoffer Stenseth velkommen som ny Europarådgiver

Den internasjonale lillehamringen flytter 750 meter fra NHOs brussellokaler, og bytter ut norsk næringsliv med å koble trønderske interesser og miljøer med samarbeidspartnere i Europa. I NHO jobbet Christoffer blant annet med forskning, utvikling og innovasjon (FoUI), et fagfelt som er særlig relevant for kontoret, spesielt det nye Horisont Europa-programmet.

Christoffers tidligere arbeidsgivere inkluderer også den europeiske regionkomitéen (Committee of the Regions), og han kjenner således godt til viktigheten av byer og regioner i et europeisk perspektiv. Med seg i flyttelasset tar han også en dobbel mastergrad i EU- og Asiastudier fra Sciences Po Paris og Fudan University i Shanghai, og en M.A. i International Relations og fransk ved University of St Andrews – og er dermed vel skodd for å bistå kontorets medlemmer med å forstå og analysere relevante europeiske strategier.

  – Trøndelags Europakontor er en fremtidsrettet medlemsforening som forstår viktigheten av europeisk samarbeid for å lykkes med bærekraftig verdiskaping, innovasjon og samfunnsutvikling. Jeg gleder meg til å bidra til vekst, samskaping og samarbeid, og ikke minst til å ta del i de mange spennende regionale satsingene som bærekraftige matsystemer, European Region of Gastronomy 2022 og mobilitet. Samtidig blir det selvfølgelig utrolig spennende å være med på å utvikle kontoret videre sammen med vår nye daglige leder, kolleger og styret, oppsummerer Christoffer engasjert.

Trøndelags Europakontor er en medlemsforening for offentlig sektor, forskningsinstitusjoner, universitet og næringsliv i Trøndelag og som jobber for å fremme medlemmenes interesser i en europeisk sammenheng. Foreningen bygger relasjoner og nettverk, vi formidler muligheter og mobiliserer våre medlemmer til å ta del i europeisk samarbeid og samskaping. Gjennom vår aktivitet skal vi gi våre medlemmer strategiske fortrinn og innovasjonskraft. Trøndelags Europakontor er ett av seks norske regionkontor i Brussel.

Christoffer Stenseth startet som Europarådgiver ved Trøndelags Europakontor 15. august 2021.

Christoffer Stenseth er på plass ved Trøndelags Europakontor i Brussel som ny Europarådgiver. Foto: Trøndelags Europakontor.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Spennende nyheter rett i innboksen