Ingrid Skjøtskift blir vår nye seniorrådgiver innen EUs taksonomi for bærekraftig finans

Ingrid Skjøtskift er ansatt som ny seniorrådgiver ved Trøndelag Europakontor med EUs taksonomi som ansvarsområde. Stillingen finansieres av Sparebank 1 SMN og skal bidra til en mer bærekraftig og sirkulær økonomi i Trøndelag gjennom kunnskapsdeling om utviklingen i de nye direktivene fra EU.  

«Vi er svært fornøyde med at Ingrid har takket ja til stillingen. Hun kommer inn med høy gjennomføringskraft, og har meget relevant erfaring og kompetanse fra politikk, trøndersk næringsliv og kommunikasjon. I tillegg har hun god innsikt i hvordan EU og Brussel fungerer», sier daglig leder ved Trøndelag Europakontor, Håvard Tangvik.

Stillingen skal opparbeide ekspertise om EUs taksonomi for bærekraftig finans og direktiver som «Corporate Sustainability Reporting Directive» (CSRD) og «Corporate Sustainability Due Diligence Directive» (CS3D). Dette er viktig for at Trøndelag skal nå klimamålene og for trøndersk konkurransekraft I Europa. EUs taksonomi er et klassifiseringssystem for bærekraftige aktiviteter og er en del av EUs grønne giv for å gjøre Europa til den første klimanøytrale regionen i verden innen 2050. Den skal hjelpe investorer og banker med å finansiere bærekraftige løsninger. Taksonomien ble innlemmet i norsk lov i 2023 og er under stadig utvikling.

«Verktøyene som EU introduserer vil få stor betydning for små og store bedrifter, også i vår region. God innsikt i hva som kommer er viktig i konkurransen om kapital, kunder og arbeidskraft. Jeg gleder meg til å jobbe for og med grønn og bærekraftig verdiskaping for å styrke konkurransekraften til trøndersk næringsliv», sier Ingrid Skjøtskift.

Ingrid Skjøtskift kommer fra jobben som leder for kommunikasjon hos Fremtidens Industri og har tung erfaring fra Trondheimspolitikken som kommunalråd for Høyre. I tillegg har hun bakgrunn som journalist og redaktør i Adresseavisen, politisk rådgiver i Utenriksdepartementet og korrespondent i Brussel. Ingrid starter i stillingen 1. september.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Spennende nyheter rett i innboksen