Lynkurs: EU/EØS 2021

-

Kurs, Webinar

De norske regionkontorene og KS arrangerer digitalt Lynkurs – EU & EØS på 1-2-3.

Registrer deg her: https://bit.ly/3cwAoHW 

Denne gangen har vi satt av en time tre dager på rad for å gi en oversikt over EUs institusjoner og prosesser, samt norske regionale og kommunale aktørers mulighet til å samhandle med EU. I tillegg vil vi gå i dybden på to store temaer som er aktuelle i Europa akkurat nå, og som vil få innvirkning på Norge, både lokalt, regionalt og nasjonalt, nemlig grønn omstilling og digitalisering

Hold av 1 time: 

 • Onsdag 7. april
 • Torsdag 8. april
 • Fredag 9.april

Program finner du under

Detaljer

Arrangør

KS, Trøndelags Europakontor

Tema

Program

 • Del 1: ”Norge i Europa – en innføring i Norges forhold til EU”

  • -

   Lise Rye, professor i europeisk samtidshistorie ved NTNU og forfatter av blant annet bøkene “En kort introduksjon til EUs historie“ og “Norge i Europa” vi gi en kort men spennende introduksjon om hva EU er. Hvilke institusjoner består EU av, og hva er deres oppgaver? Hva betyr EU for Norge og hvordan blir vi påvirket av dets lover og retningslinjer?

   Om lag halvparten av sakene i kommunestyrer og fylkesting er direkte berørt av EU. EU spiller dermed en viktig rolle når det gjelder politikkutforming, men også næringsliv og FoU miljøet blir påvirket av dette.

   Delta på denne interaktive, spennende sesjonen for å få svar på disse spørsmålene og muligheten til å stille egne direkte til professor Lise Rye.

   Fagpanel: Lise Rye, professor i europeisk samtidshistorie ved NTNU

 • Del 2: ”EU´s grønne giv – Hvilken betydning har det for norske regioner?”

  • -

   EU’s grønne giv er vekststrategien som skal gjøre Europa klimanøytralt innen 2050 samtidig som det skaper økonomisk vekst. Strategien er den mest omfattende klimastrategien og vil føre til store omveltninger og omstilling, også i Norge. Hvordan går det med implementeringen, er det noen utvikling nå som det har gått et og et halvt år siden implementeringen? Hva betyr egentlig EU’s grønne giv for Norge? Og hva har EU’s grønne giv å si for tiden fremover?

   Det vil også være et casefokus med Marianne Haugland fra Samfunnsbedriftene.

 • Del 3: ”Et digitalt Europa”

  • -

   EUs digitale satsning henger sammen med EUs klimasatsning. Digitaliseringen er spådd til å bli massiv og man har allerede sett praktiske eksempler i lang tid på endringene digitaliseringen av samfunnet fører med seg. Digitaliseringen vil være en nøkkel for å nå klimamålet om et klimanøytralt Europa i 2050. Samtidig får også cyber security større relevans og dette er en stor satsning hos EU. Trond Helge Baardsen ved EFTA. Baardsen har bakgrunn som IKT og forvaltningsråd ved Norges delegasjon til EU.

   Anders Lamark Tysse er Helseråd ved Norges Delegasjon til EU vil fortsette sesjonen ved å se på hvordan digitaliseringen påvirker helsesektoren. Det er store muligheter for effektivisering av helsesektoren og digitale verktøy kan gjøre at eldre kan bo hjemme lengre.

   Ta del i denne interessante og interaktive sesjonen og still dine egne spørsmål direkte til ekspertene.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Spennende nyheter rett i innboksen