« Tilbake til kalender

European Week of Regions and Cities 2017

I oktober arrangeres European Week of Regions and Cities (EWRC) for 15. gang i Brussel. Teamet denne gang er «Regions and Cities Working for a Better Future«. Arrangementet, som mange kanskje kjenner som «Open Days», er ment å være en arena for Europas regioner, hvor de kan komme sammen og finne felles løsninger på felles utfordringer. Over fire dager samles politikere, beslutningstakere, forskere og andre for å dele erfaringer, innen regional og urban utvikling, under det som er Europas største offentlige arrangement innenfor sin kategori.

 

Hva skjer?
I starten av oktober samles omlag 6000 deltakere og 600 innledre fra hele Europa i Brussel for å delta på et program som rommer mer enn 100 workshops, debatter, utstillinger og nettverksarrangement, med lokal og regional utvikling som tema. Arrangørene tilpasser hvert år programmet inn i en EU-spesifikk kontekst. Deltakelse er gratis.

 

Regioner og byer – sammen for en bedre framtid
Årets tema bygger på tre underkategorier:

  1. Building resilient regions and cities
  2. Regions and cities as change agents
  3. Sharing knowledge to deliver results

 

Hvorfor en egen uke for regioner og byer?
Regioner og byer i Europa er involvert i det meste av policy-utformingen i EU. Lokale og regionale myndigheter i EU står for èn tredjedel av offentlige utgifter  (2 100 milliarder euro per år), samt to tredjedeler av offentlige investeringer (omlag 200 milliarder euro per år). Dette er med andre ord sentrale aktører innenfor det politiske og økonomiske systemet i EU, og de er i stor grad med på å sette agendaen.

Les mer om EWRC her. Mer informasjon kommer.

EWRC deltakere

 

 

Kartvisning

Om denne hendelsen

Brussel
Brüssel
Konferanser
Regioner