Marianne er vår nye trainee på kontoret

Et nytt år er i gang og ny trainee er dermed på plass på kontoret. Marianne Lyseng fra Trondheim tar over etter Filip Jessen og vil ha klima og energi som fokusområde.

Marianne kommer rett fra Barcelona hvor hun tok en mastergrad i statsvitenskap, og gleder seg nå til å bli kjent med en ny europeisk storby.

Hun har tidligere tatt en bachelorgrad i internasjonale studier ved Universitetet i Oslo og har også vært praktikant ved ambassaden i Romania. Det var der interessen for europapolitikk virkelig blomstret opp. Etter å ha fått innblikk i hvordan EØS-midlene bidrar til positiv utvikling i Romania og i de andre mottakerlandene, ønsker hun nå å få vite mer om Norges samarbeid med resten av Europa på flere områder.

– Jeg ser fram til å lære mer om Norges forhold til Europa og EU, og kan ikke tenke meg et mer passende sted for dette enn i nettopp Brussel. Samtidig blir det ekstra stas å få bli kjent med sentrale aktører i min hjemregion, sier hun.

Marianne skrev masteroppgave om grønne partier i Europa og har stor interesse for europeisk energi og klima-politikk. I tillegg er temaer som sosial ulikhet, fattigdom og korrupsjon noe hun vil følge ekstra godt med på under oppholdet i Brussel.