To stykk Henrik på plass på kontoret

Forvirringen er stor når to av fem på kontoret har samme navn. Vi har nå fått to nye fjes på kontoret, Henrik fra Trondheim og Henrik fra Verdal, som skal jobbe hos oss på Trøndelags Europakontor i sommer.

To fornøyde praktikanter: Henrik Skjørstad og Henrik Moldestad. Foto: Trøndelags Europakontor

Henrik Skjørstad fra Verdal er hospitant ved kontoret, og han startet hos oss 30. april. Henrik har bakgrunn som tømrer og helikopterpilot og er en av gründerne i selskapet Multimedic AS, som skal jobber med innovasjon innenfor medisinteknisk utstyr.

Henrik tok fagbrev som tømrer i 2011, og er lidenskapelig opptatt av luftfart, og valgte derfor i perioden 2012-2013 å utdanne seg til å bli helikopterpilot.

Han jobbet som helikopterpilot frem til utgangen av 2017, og ble deretter trainee hos inkubatorbedriften Proneo i Verdal for å lære mer om innovasjon og gründervirksomhet.

Unik mulighet
Etter å ha vært hos Proneo i tre måneder kom han til oss på Trøndelags Europakontor, hvor han skal være frem til 13.juli.

– Det å få sjansen til å være på kontoret er en unik mulighet for å få et innblikk i EU og hvilke muligheter som ligger for gründere i Europa. Jeg har nå vært her i litt over en måned og begynner å finne meg godt til rette i Brussel. Jeg har allerede fått vært med på mange spennende konferanser med diverse tema, sier Henrik.

Til høsten satser han på å gå tilbake til skolebenken igjen for å studere innovasjon og entreprenørskap. Målet hans med oppholdet er å få kjennskap til noen av innovasjonsmiljøene som finnes i Brussel samt å få relevant erfaring inn mot studiene han har søkt på.

– Til slutt vil jeg bare si at jeg tror Belgia kommer til å gå hele veien under årets fotball VM, i motsetning til Henrik Moldestad, årets sommerpraktikant, som tror Tyskland vil stikke av med seieren, sier Henrik.

Den andre Henrik
Årets sommerpraktikant ved Trøndelags Europakontor er Henrik Moldestad fra Trondheim. Henrik leverte nylig bacheloroppgave i europastudier ved NTNU, der han skrev om nytten og verdien av europeisk forskningssamarbeid.

I tillegg til en interesse for forskning og utvikling liker Henrik også å følge den energipolitiske utviklingen i Europa, spesielt i tilknytning til vindenergi, energieffektivisering og forholdet mellom Norge og EU på disse områdene.

I løpet av bachelorgraden ved NTNU har han også vært på utveksling ved Maastricht University i Nederland, der han fordypet seg i EUs utenrikspolitikk og internasjonal politikk.

Fra Brussel til Dublin
Etter endt opphold i Brussel skal han være praktikant ved den norske ambassaden i Dublin i et halvt år, og Henrik tror at tiden han tilbringer på Trøndelags Europakontor vil være en viktig erfaring som han kan dra god nytte av som ambassadepraktikant.

Henrik ble tipset om sommerpraktikantstillingen av bekjente som har jobbet ved kontoret tidligere, og da muligheten kom for å kunne representere Trondheim og regionen Trøndelag i utlandet denne sommeren var han ikke i tvil.

Å jobbe opp mot EU-systemet i Brussel har vært et mål for Henrik en god stund og en sommer på Trøndelags Europakontor vil derfor være en ypperlig mulighet til å få en smakebit på hva Brussel har å by på, mener han.

På fritiden ser Henrik for seg at fotball-VM er noe han kommer til å bruke en god del tid på under oppholdet i Brussel, men om det er Belgia han kommer til å holde med er vel mer usikkert ifølge ham selv.

De øvrige ansatte ved kontoret er europarådgiver Iselin Rønningsbakk og traineene Andreas Karmhus og Marianne Lyseng. Daglig leder Vidar Segtnan gikk av med pensjon 1. juni, og Iselin fungerer nå i hans sted frem til Heidi Fossland begynner som ny daglig leder ved kontoret 15. august.