Trønderske Emma har nytt høsten som lærling i Brussel

Emma Oline Mastad har arbeidet og bodd i Brussel i tre måneder. Lærlingen i grafisk design ved NTNU har hatt et lærerikt opphold i EU-hovedstaden, men setter nå kursen hjemover til jul.

Emma kom til Belgia i september gjennom EU-programmet Erasmus+. Fylkeskommunene i Trøndelag sender hvert år lærlinger ut i Europa for å tilegne seg erfaringer i andre land.

Lærerikt opphold
I løpet av oppholdet har Emma arbeidet med nettsideutforming, logodesign, brosjyreproduksjon, illustrasjon og intet mindre enn et e-læringskurs for piloter. Arbeidsoppgavene har vært relevante og hun har fått stor bruk for sin egen kreativitet, forteller hun.

– Jeg har blitt bedre på ting jeg ikke har arbeidet med før, sier Emma.

Foto: Trøndelags Europakontor

Reisene og det sosiale har vært best
Utover et lærerikt arbeidsopphold har trønderen fått tid til å nyte mulighetene en europeisk storby byr på.

– Det har vært utrolig lett å herfra, sier Emma, som har rukket å besøke hele sju forskjellige land og byene Edinburgh, Amsterdam, Paris, Brugge, Gent, Venezia, Trier og Luxemburg i løpet av oppholdet.

Ifølge Emma har det beste ved Brussel vært kulturlivet. I løpet av de siste tre månedene har hun vært på 15 forskjellige konserter, og hun har også fått nye venner fra hele verden. Hvis Emma må trekke fram noe negativt, så synes hun at det kan være litt for mange folk i Brussel noen ganger.

Med sine rundt 1,1 millioner innbyggere, er Brussel noe større enn Emmas hjemby Trondheim, med sine 180.000.

Fagbrev til sommeren
Rik på inntrykk og med tykkere portfolio, kan Emma nå reise hjem til Trøndelag. Hun har et halvt år igjen ved Grafisk senter før hun skal ta fagbrev i juni. Etter fagprøven vurderer grafikeren en toårig fagskoleutdannelse.