Velkommen til European Week of Regions and Cities 2018

European Week of Regions and Cities (EWRC) er EUs årlige konferanse for regional og lokal utvikling, som tidligere gikk under navnet «Open Days». Årets program vil by på mer enn 150 spennende arrangementer!

EWRC arrangeres av Regionkomiteen og Europakommisjonen, og vil i år finne sted for 16. gang.

Mellom 8.-11. oktober vil mer enn 140 regioner og byer gå sammen i regionale partnerskap for å arrangere seminarer og workshops i Brussel under overskriften «For en sterk samhørighetspolitikk utover 2020».

Bakgrunnen for dette er at det nå er 30 år siden lanseringen av EUs samhørighetspolitikk (Cohesion Policy). Under årets EWRC vil det derfor være fokus på de fremtidige prioriteringene for samhørighetspolitikken og for den nye budsjettperioden som går fra 2021 til 2027.

Til sammen vil mer enn 150 arrangementer finne sted i Brussel denne uka. Resultatet vil bli et spennende og innovativt program, hvor det er ventet at mer enn 6.000 deltagere bringes sammen for å lære om regional og lokal utvikling, utveksle ideer og erfaringer, og for å bygge et europeisk nettverk.

Her kan du se programmet og melde deg på de arrangementene du ønsker å delta på! Det gjelder å være raskt ute, da de mest populære arrangementene fylles opp tidlig.

Tar du turen til årets EWRC? Da må du ikke gå glipp av disse arrangementene:

Mandag 8. oktober: Felles medlemsseminar
Det har blitt en årlig tradisjon at de seks regionkontorene i Brussel (RegioNor) arrangerer et felles medlemsseminar den første dagen av EWRC. Seminaret fungerer som en introduksjon til regionuka, og er spesielt beregnet på personer som deltar på EWRC for første gang, og som ønsker en kort innføring i EU/EØS før de internasjonale arrangementene begynner. Samtidig vil seminaret gi innblikk i en rekke dagsaktuelle temaer, slik at det også vil være interessant for EWRC-veteraner å delta.

Seminaret varer fra 9-14, før vi inviterer til internt møte på Trøndelags Europakontor. Foreløpig program finner du her. Påmelding gjøres i dette skjemaet.

Tirsdag 9. oktober: Workshop om blå vekst
I år er vi medarrangør av en workshop/seminar med tittelen How can regional cooperation maximize blue growth opportunities?, som er del av det offisielle EWRC-programmet. Vi samarbeider med fire andre regioner, som i likhet med Trøndelag, er opptatt av blå vekst: Vest-Norge, East of England, Normandie i Frankrike og Warmia-Mazury i Polen.

Seminaret vil samle politikere og eksperter fra de fem regionene, som vil diskutere hvordan regionalt samarbeid kan bidra til å skape vekst i maritime næringer. De vil dele erfaringer og gode løsninger, blant annet ved å ta for seg politisk samarbeid i Nordsjø-området og Det baltiske hav, samt europeisk forskningssamarbeid på feltet. Fra Trøndelag kommer forskningssjef hos Sintef Ocean, Hanne Digre, for å fortelle om hvordan Sintef Ocean fremmer blå vekst gjennom deltagelse i EUs forskningsprogram, Horisont 2020. Meld deg på via denne lenken.

Vi ser fram til å se deg i Brussel i høst!