Trøndelag sitter på klimakrise-løsninger

Foto: Kronikken ble publisert i Adresseavisen 6. januar 2020

EU har som mål å kutte 40 prosent av klimagassutslippene innen 2030. En av løsningene på hvordan man kan få til et grønnere Trøndelag, ble presentert på transportnettverket Polis sin årlige konferanse i Brussel, hvor det norske hurtigbåtprosjektet ble lansert. Både den banebrytende teknologien og måten Trøndelag fylkeskommune har gått frem gjennom den innovative anbudsprosessen ble applaudert. Løsningen, ment å være klar for markedet om bare et par år, viser at Trøndelag, med sin brede kompetanse og øye for innovasjon, sitter på noen av løsningene til klimautfordringene Europa står ovenfor. 

Europakommisjonen sin nye “European Green Deal” vil være en viktig avtale for Trøndelag, da Norge har forpliktet seg til EUs klimamål som inkluderer en aspirasjon om å være første klimanøytrale kontinent. Et grønnere Europa er med det en mulighet for Trøndelag – og akkurat dette mulighetsrommet vil bli diskutert under Trøndelagsmøtet denne uken av sentrale besluttningstakere i regionen.  

Kronikken ble publisert i Adresseavisen 06. januar og kan leses i sin helhet her

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Spennende nyheter rett i innboksen