Trøndelag posisjonerer seg som europeisk matregion
07 april 2020
Trøndelags Europakontor bidro med å synliggjøre Trøndelag som matregion for et europeisk publikum allerede tidlig i søknadsprosessen frem mot å bli European Region of Gastronomy. Et solid for- og oppfølgingsarbeid på hjemmebane førte videre til at Trondheim og Trøndelag kan smykke seg med den gjeve tittelen i 2022.
Tittelen deles årlig ut av International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism (IGCAT).
I Trondheim og Trøndelag sin søknad skisseres fire overordnede målsetninger for prosjektet:
- Trondheim og Trøndelag vil samarbeide for å bli en ledende internasjonal matregion.
- Trondheim og Trøndelag vil bli en velkjent og anerkjent internasjonal matdestinasjon.
- Trondheim og Trøndelag vil øke verdiskapningen i bærekraftig matproduksjon ved å knytte sammen kunnskapssamfunn og næringer.
- Trondheim og Trøndelag vil være nasjonalt ledende i rekruttering til matproduksjon og turisme.
Ønsker du mer informasjon om prosjektet? Les Trondheim og Trøndelag sin søknad (bidbook) om å bli European Region og Gastronomy her.

Meld deg på vårt nyhetsbrev
Spennende nyheter rett i innboksen