Katinka Sætersdal Remøe er ny Europarådgiver

Katinka Sætersdal Remøe
Katinka Sætersdal Remøe

Katinka er opprinnelig fra Hamar, men emigrerte på tidlig 2000-tallet til Trondheim for å ta fatt på en bachelorgrad i Europakunnskap. Hun har bakgrunn som kommunikasjonsrådgiver fra blant annet Forskningssenter for nullutslippsområder (FME ZEN) ved NTNU og har det siste året vært bosatt i Brussel med familien.

I tillegg til en bachelor i Europakunnskap har Katinka en master i Globalisering. Hun har også tatt Certificat d’Etudes Européennes ved Sciences Po i Strasbourg, vært praktikant ved sekretariatet for Norway-India Partnership Initiative i Delhi og forsket på et maoistopprør i India.

De siste årene har hun spesialisert seg innen kommunikasjon og jobbet som kommunikasjonsrådgiver i forskningssentre for miljøvennlig energi og ansvarlig innovasjon ved NTNU. Hun har mye erfaring med forskningsformidling, arrangementer og kommunikasjonsstrategi og er godt vant med å samarbeide med ulike aktører fra akademia, offentlig sektor og privat næringsliv. Hun har også erfaring fra to Horisont 2020-prosjekter om bærekraftig nabolagsutvikling i Europa.

— Trøndelag har så mye å by på, som fortjener oppmerksomhet på kontinentet. Og så byr EU på store muligheter for Trøndelag. Dette er kjempespennende og jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet sammen med gode kollegaer ved Trøndelags Europakontor i Brussel, sier Katinka.

For øvrig snakker hun fransk flytende og har en karriere som yogainstruktør bak seg.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Spennende nyheter rett i innboksen