Fra skogens ro til Brussels politiske sirkus

Gjennom sitt ti måneder lange opphold i Brussel, er et av formålene til Hilde å skape seg et bredt nettverk inn til kjernen av beslutningstakerne i Brussel. Her avbildet med Randi Ness i forbindelse med et seminar Hilde og de andre fra Trøndelags Europakontor arrangerte tidligere i år. Foto: Narve Nordmelan

Denne artikkelen ble først publisert i NT24, 17.02.2024. Les den her

Forfatter: Silje Terese Groven

Opprinnelig fra den rolige skogsbygda Namsskogan, har Hilde Myrvold flyttet til EU-politikkens sentrum for å representerer namdalsk næringsliv.

BRUSSEL: I kjernen hvor EU-beslutninger smis og diplomatiske taktikker utfolder seg, finner vi Hilde Myrvold. Opprinnelig fra skogsbygda Namsskogan lengst nord i Trøndelag, har hun midlertidig forlatt lakseelvene og fuglekvitter til fordel for storbytilværelsen i Europas hovedstad, Brussel.

Hildes reise begynte ikke i Brussel, men heller på andre siden av jorda. En utvekslingsperiode på videregående skole i Australia satte tonen for hennes uavhengighet og nysgjerrighet for andre kulturer. Med 360 dager borte, uten besøk fra venner eller familie, formet hun sin egen styrke og selvstendighet.

Selv om pandemien prøvde å stjele rampelyset, fullførte Hilde mastergraden sin våren 2023, og var klar for å ta på seg nye utfordringer.

Denne seieren banet veg for hennes neste skritt – en spennende karriere i som trainee for Trøndelags Europakontor.

Mellom smaken av belgisk sjokolade og pommes frites med blåskjell, fyller Hilde arbeidshverdagene med å være en forlenget arm for namdalsk næringsliv.

Testpilotprosjekt
Stillinga som trainee på Trøndelags Europakontor kom fram som et testpilotprosjekt finansiert av Namdal Regionråd.

– Ett av målene til regionrådet, handler om næringsutvikling og å være villige til å prøve nye måter å arbeide på. Som medlem av Trøndelags Europakontor, ser vi også hvor viktig arbeidet som skjer i Brussel er for næringslivet vårt. Det handler ikke om å være for eller mot EU, men at det som blir bestemt i Brussel er noe vi må forholde oss til, sier daglig leder av Namdal Regionråd Narve Nordmelan til NA.

Hilde ble håndplukket fra en søkerbunke på 250 søkere til Trainee Trøndelag, og stillinga kunne ikke vært mer perfekt skal vi tro Hilde selv.

Å bosette seg i Brussel, omgitt av internasjonale kolleger og utenlandske venner, har så langt vært en lærerik opplevelse for 25-åringen. Hun har funnet sin stemme og sin plass i et bofellesskap på tvers av kulturer, noe som har bidratt til personlig vekst og selvtillit.

– Som den eneste skandinaven i bofellesskapet snakker jeg aldri norsk når jeg kommer heim fra jobb om dagene. Det er et sammensurium av kulturer under samme tak. Jeg satt for eksempel å spiste middag med en portugiser klokka 22.00 her forleden, smiler namsskogingen som har nok å holde på med for tida:

– Det er mye som skjer i Brussel, og en av mine oppgaver blir å ha kontroll på blant annet nye rammeverk og avgjørelser som kan påvirke næringslivet i Namdalen. Jeg har jevnlig kontakt med både Inam og Namdal Regionråd, slik at jeg jobber målrettet mot ulike prosjekter av namdalsk interesse, forteller Hilde.

Neste steg i trainee-stillinga venter til sommeren, når hun skal flytte tilbake til Namdalen, nærmere bestemt Rørvik. Som er en plass Hilde kun har besøkt en gang tidligere. Planen er å ta med seg både kompetanse og nettverk før hun starter i jobben hos Inam på Innovarena.

Selv om hun ser fram til nye eventyr, er hun åpen for å vende tilbake til røttene i Namsskogan hvis den rette muligheten skulle dukke opp på sikt.

Hilde Myrvolds reise fra Namsskogan til Europas politiske hovedstad har så langt vært en historie om uavhengighet og personlig vekst. Gjennom sine opplevelser har hun vist at selv fra de mest beskjedne begynnelser kan man nå store høyder, enten det er blant trærne i Namsskogan eller i de politiske korridorene i Brussel.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Spennende nyheter rett i innboksen