Vil du jobbe med bærekraft i hjertet av Europa?

Trøndelags Europakontor har i samarbeid med SpareBank 1 SMN en ledig treårig heltidsstilling som rådgiver/seniorrådgiver taksonomi. Her vil du jobbe fra “hjertet i Europa”, Brussel, på vegne av våre 14 trønderske medlemmer fra akademia, næringsliv og offentlig sektor. Vår visjon er “Et innovativt Trøndelag i Europa”.

Du vil jobbe tett med foreningens medlemmer, eksterne samarbeidspartnere, europeiske nettverk og andre aktører. I rollen vil du ha varierte arbeidsoppgaver og stort rom for faglig utvikling, samt mulighet til å få internasjonal arbeidserfaring. Stillingen rapporterer til daglig leder. Du vil være et viktig bindeledd mellom beslutningsmiljøene i Europa og næringslivet i Midt-Norge, og vil derfor ha mye tilstedeværelse her i regionen. Når du er i Trondheim vil du ha arbeidssted i Søndre gate, sammen med bærekraftavdelingen i SpareBank 1 Regnskapshuset SMN.

Søk her, frist 28.04.2024

Arbeidsoppgaver

 • Opparbeide ekspertise innenfor EUs taksonomi for bærekraftig finansiering, Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) og Corporate Sustainability Due Diligence Directive (CS3D)
 • Øke kunnskapen og faglig oppdatering om feltet til relevante aktører i Trøndelag gjennom seminar og besøksvirksomhet
 • Være en brobygger mellom våre medlemmer og mulige eksterne prosjektpartnere
 • Bidra til videre utvikling mot en mer bærekraftig og sirkulær økonomi i Trøndelag
 • Bidra til å fremme våre medlemmers interesser og resultater til et europeisk publikum og å bringe kunnskap “hjem” fra Europa til Trøndelag
 • Nettverks- og relasjonsbygging
 • Enkelte administrative oppgaver for kontoret må påregnes

Kvalifikasjoner

 • Relevant høyere utdanning, fortrinnsvis på masternivå
 • Erfaring fra bærekraftarbeid og/eller rapportering vil være en fordel.
 • Gode skriftlige og muntlige kommunikasjonsegenskaper på norsk og engelsk, ytterligere andre europeiske språk er en fordel
 • Det er en fordel med kjennskap til EU/EØS, EUs programmer og strategier, europeisk samarbeid og erfaring med arbeid opp mot EU-systemet og/eller europeiske nettverk, men dette er ingen forutsetning

En ideell kandidat er en lagspiller med gode samarbeidsevner som tar ansvar og initiativ. Du er løsningsorientert og evner å kombinere strategisk tenkning med konkretisering av fremdrift og handlingsplan. Du trives med å bygge relasjoner, er imøtekommende og er samfunnsengasjert.

Andre opplysninger
Trøndelags Europakontor er organisert som en forening. Trøndelags Europakontor skal være en strategisk rådgiver for medlemmene i dagsaktuelle EU- og EØS-saker. Gjennom kunnskapsdeling, kobling og tilrettelegging for aktiv dialog, knytter kontoret medlemmenes strategier og prioriteringer opp mot europeiske initiativ. Kontoret i Brussel består av daglig leder, to europarådgivere og én trainee. Arbeidssted er Avenue des Arts 6, 1210 Saint-Josse-ten-Noode. Reisevirksomhet må påregnes, hovedsakelig til Trøndelag.

Formell arbeidsgiver er Trøndelag Fylkeskommune. Lønn fastsettes etter avtale og i tråd med fylkeskommunens lønnsrammer for rådgiver/seniorrådgiverstillinger. Som ansatt vil du ha gode forsikrings- og pensjonsordninger. Fylkeskommunen lager offentlige søkerlister, du kan søke om unntak, men opplysninger om søkere kan i noen tilfeller bli offentliggjort selv om søker har bedt om unntak.

Foreningen har i dag følgende medlemmer: Trøndelag fylkeskommune, Statsforvalteren i Trøndelag, Namdal regionråd, Innherred regionråd, Trondheim kommune, SINTEF, Nord Universitet, NIBIO Steinkjer, Ruralis, IE-Fakultetet ved NTNU, Falstadsenteret, SpareBank 1 SMN, Aneo og Trondheim Havn.

For mer informasjon, se også vår hjemmeside: www.mid-norway.no 

Hvis dette høres interessant ut oppfordrer vi deg til å søke, eller ta kontakt med daglig leder for Trøndelags Europakontor, Håvard Tangvik, på telefonnummer +47 993 01 868 dersom du har spørsmål til stillingen.

Om arbeidsgiveren
SpareBank 1 SMN er det ledende finanskonsernet i Trøndelag og på Nordvestlandet. Vi er lokalisert i 42 kommuner rundt omkring i regionen og har hovedkontoret vårt i Trondheim. Som lokal og selvstendig sparebank føler vi et spesielt ansvar for å stimulere til vekst og trivsel i regionen vår. Vår visjon “Sammen får vi ting til å skje” betyr at vi ønsker å skape resultater og utvikling i samarbeid med våre kunder, partnere og ildsjeler i lokalsamfunnet. Bærekraft og sosialt ansvar er en viktig del av vår identitet. Vi er til sammen 1700 ansatte som jobber med bank, eiendomsmegling og regnskap. Felles for ansatte er at vi alle brenner for å skape gode kundeopplevelser.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Spennende nyheter rett i innboksen