-jan

EU og EØS på 1-2-3

-

-

Visste du at halvparten av sakene i kommunestyrer og fylkesting er direkte berørt av EU? Og at EØS-avtalen åpner for mange muligheter innen utviklingsarbeid?  Hva betyr dette for oss? Hvordan foregår beslutningsprosessen i EU og hvordan kan vi påvirke og medvirke? 

Velkommen til Lynkurs: EU og EØS på 1-2-3 i Brussel 17.-18. jnuar 2024. Dette er et kurs for folkevalgte og ledere i regi av de seks norske regionkontorene i Brussel og KS, i samarbeid med Norges delegasjon til EU.

Kurset vil gi en innføring i EU-systemet og EØS-avtalen, i tillegg til aktuelle saker knyttet til Norges samarbeid med Europa. Målet er å gi faglig påfyll og kompetanse om EU og EØS, bevisstgjøre hvilke muligheter EØS-avtalen gir og hvordan norske aktører kan dra nytte av dette i sin arbeidshverdag.

Deltakerne vil også få oppdateringer rundt valget i Europaparlamentet 2024 og hva det kan bety for EU og Norge; European Year of Skills 2023 og satsingen på kompetanseutvikling; energi og energisikkerhet; samt kunstig intelligens og digital transformasjon.

Arrangementet er også en god mulighet til å bli kjent med ulike aktører i Brussel, i tillegg til folkevalgte og ledere i andre norske kommuner og fylker.

Se fullstendig program her.

Detaljer

Arrangør

Tema

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Spennende nyheter rett i innboksen