Trøndelag posisjonerer seg som europeisk matregion

I 2022 vil Trøndelag og Trondheim bli Norges første European Region of Gastronomy. Bak den gjeve tittelen ligger en større regional satsing på å fremme hele verdikjeder innenfor mat, gjennom å binde distrikt og by sammen.

Trøndelags Europakontor bidro med å synliggjøre Trøndelag som matregion for et europeisk publikum allerede tidlig i søknadsprosessen frem mot å bli European Region of Gastronomy. Et solid for- og oppfølgingsarbeid på hjemmebane førte videre til at Trondheim og Trøndelag kan smykke seg med den gjeve tittelen i 2022.

Tittelen deles årlig ut av International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism (IGCAT).

I Trondheim og Trøndelag sin søknad skisseres fire overordnede målsetninger for prosjektet:

Foto: Jarle Hagen.
  1. Trondheim og Trøndelag vil samarbeide for å bli en ledende internasjonal matregion.
  2. Trondheim og Trøndelag vil bli en velkjent og anerkjent internasjonal matdestinasjon.
  3. Trondheim og Trøndelag vil øke verdiskapningen i bærekraftig matproduksjon ved å knytte sammen kunnskapssamfunn og næringer.
  4. Trondheim og Trøndelag vil være nasjonalt ledende i rekruttering til matproduksjon og turisme.

Ønsker du mer informasjon om prosjektet? Les Trondheim og Trøndelag sin søknad (bidbook) om å bli European Region og Gastronomy her.

Foto: Will Lee-Wright.